Valitse sivu

FinFami tarjoaa monenlaista toimintaa verkossa. Voit osallistua voimauttaviin vertaistukiryhmiin tai seurata verkon välityksellä luentoja ja niiden tallenteita. Mielenterveysomaisten oma Mahdollisuuksia-verkkopalvelu tarjoaa tukea asuinpaikasta riippumatta.

FinFamin tuottamat verkkomateriaalit ja -luennot tukevat myös ammattilaisten työtä. Verkkoluennon tai sen tallenteen voi esimerkiksi ottaa työpaikan tai oppilaitoksen kehittämispäivän teemaksi tai jakaa sitä täydennyskoulutusmateriaalina työntekijöille ja opiskelijoille.

Oletko kiinnostunut verkossa toimivasta vertaistuesta?

FinFami-yhdistykset järjestävät monia verkossa toimivia vertaistukiryhmiä. Esimerkiksi FinFamin omaisten chat-ryhmä järjestetään joka keskiviikko Tukinet-alustalla. Maksuttoman kirjautumisen jälkeen pääset keskusteluun mukaan.

Yhdistykset järjestävät yleisten omaisryhmien lisäksi verkossa kohdennettuja ryhmiä eri tilanteissa oleville omaisille kuten nuorille, sisaruksille, puolisoille, aikuisille lapsiomaisille, miehille ja isovanhemmille.

Kiinnostaako luennot mielenterveysomaisia koskettavista teemoista?

FinFami-yhdistykset ovat tehneet yli 44 verkkoluentoa mielenterveysomaisia koskettavista teemoista. Luentojen tallenteita ja tulevia verkkoluentoja pääsee katsomaan täältä.

Touko- ja kesäkuussa luentoja on tulossa muun muassa seuraavista teemoista:

  • 4.5 Omainen masennuspotilaan vierellä
  • 18.5 Psykoosisairaudet ja päihteet
  • 18.5 Verkkoluento hyvinvoinnista
  • 19.5 Omaisen oikeus omaan elämään? -luento
  • 19.5 Mitä riippuvuus on?  -luento
  • 8.6 Kuinka tukea lapsen kehitystä, kun perheessä on mielenterveyden pulmia?

Oletko jo tutustunut Mahdollisuuksia -verkkopalveluun?

FinFamin Mahdollisuuksia -verkkopalvelu tarjoaa tukea kaikille, jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveydestä sekä omasta jaksamisestaan sairastuneen rinnalla.

Palvelusta löydät tietoa omaisena olon tueksi, vertaistukea ja -kokemuksia, tietoa keskusteluavusta, tietoa arjen palveluista (tuetut lomat, siivous, kauppakassipalvelut, lapsiperheiden palvelut), vinkkejä taloushuoliin, tietoa mielenterveyden häiriöistä ja mm. muista palveluista.

Mahdollisuuksia -palvelusta löydät myös omaisten oman hyvinvointiosion, johon voit tutustua täällä. 

FinFamin tuottamat oppaat tukevat omaisten jaksamista

FinFami-yhdistysten oppaita pääsee lataamaan pääosin maksutta verkosta. Moni oppaista on ladattavia pdf-tiedostoja, mutta osasta on tarjolla myös laajempi verkkoversio.

Oppaiden avulla omainen ja ammattilaiset saavat tietoa mm. psyykkisistä sairauksista ja niiden vaikutuksista omaisten tilanteeseen. Oppaat toimivat myös voimaannuttavana tietolähteenä omaisille. Voit tutustua niihin täällä.

FinFami-yhdistykset ovat mielenterveysomaisia varten ja ne tarjoavat tietoa, tukea, toivoa ja monenlaista toimintaa omaisille. Tutustu myös FinFamin maksuttomaan omaisneuvontaan, jota tarjoavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset. Omaisneuvontaa voi kysyä FinFami-yhdistyksistä.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Jaana Humalto
Jaana Humalto

Asiantuntija, järjestö- ja henkilöstöasiat

p. 050-464 2739
[email protected]

Pin It on Pinterest