Valitse sivu

Tuntuuko, että huoli läheisen mielenterveydestä kuormittaa? Haluaisitko keskustella tilanteesta omaisneuvonnassa? Kaipaatko voimaa, virkistystä ja vertaisuutta itsellesi? FinFami tarjoaa tukea silloin, kun sinulla on huoli läheisen mielenterveydestä ja omasta jaksamisestasi sairastuneen rinnalla. 

FinFamin mielenterveysomaisille suunnattuun toimintaan voit osallistua kertaluontoisesti tai useamman kerran. Omaisneuvontaa on tarjolla maksutta. Kokosimme tähän artikkeliin tietoa FinFamin toiminnoista.

Omaisneuvonnasta tukea arkeen ja omaan jaksamiseen

Omaisneuvonta on maksutonta ja luottamuksellista ammattilaisen antamaa keskusteluapua. FinFami tarjoaa aikoja joustavasti ja nopeallakin aikataululla. Neuvontaan voit tulla joko yksin tai yhdessä ja sitä saa myös etänä. Omaisneuvontaa voit tiedustella FinFami-yhdistyksistä.

Vertaistuki antaa voimaa ja toivoa

Haluaisitko jutella muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa? FinFami järjestää vertaistukiryhmiä etänä ja paikan päällä. Osa ryhmistä on suljettuja eli ne vaativat ilmoittautumisen ja pysyvät samanlaisena koko ryhmän kokoontumisen ajan. Toiset vertaistukiryhmät ovat avoimia ryhmiä, joihin ei vaadita ilmoittautumista ja osallistua voi vaikka vain yhdelle kerralle.

FinFami tarjoaa keväällä yli 15 verkossa toimivaa vertaistukiryhmää, joihin voit osallistua asuinpaikasta riippumatta. Toimiva verkkoyhteys ja tietokone tai puhelin riittää osallistumiseen. Verkkoryhmien linkin löydät täältä.

FinFamin luennot tarjoavat tietoa ammattilaisille ja omaisille

FinFami-yhdistykset järjestävät erilaisia verkkovälitteisiä luentoja, kursseja ja tapahtumia. Monista luennoista tehdään jälkikäteen tallenne verkkoon. Tallenteita löytyy nyt jo 41 kappaletta. Luentojen sivustoa päivitetään säännöllisesti. Linkki luentojen tietoihin ja tallenteisiin.

Keväällä on tulossa luentoja mm. seuraavista teemoista:

  • Kaksisuuntainen mielialahäiriö – arjen tasapainoilua 19.1
  • Päihteet perheessä – näkökulmana nuoren päihteiden käyttö 16.2
  • Pakko-oireinen häiriö on kuin tulivuori 9.3
  • Kriisit perheessä 30.3
  • Unentaidot – löydä uni ilman lääkkeitä 13.4
  • Psykoosisairaudet ja päihteet 18.5
  • Monta mieltä perheessä – kuinka tukea lapsen kehitystä, kun perheessä on mielenterveyden pulmia?
  • Voimavara-lauantait 6.2 ja 17.4

Mahdollisuuksia -palvelu tarjoaa tukea omaisille asuinpaikasta riippumatta

FinFamin Mahdollisuuksia-verkkopalvelu tarjoaa tukea ja mahdollisuuksia kaikille, jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveydestä sekä omasta jaksamisestaan sairastuneen rinnalla. Omainen saa verkkopalvelusta tietoa, tukea ja toivoa asuinpaikasta riippumatta.

Verkkopalveluun on koottu vertaistuellista materiaalia, tietoa keskusteluavusta ja FinFamin tarjoamasta tuesta sekä vinkkejä omaan hyvinvointiin. Palvelusta löytyy myös tietoa arjen avusta, vinkkejä taloushuoliin ja niissä auttaviin tahoihin sekä käytännön tietoutta mielenterveyden häiriöistä. Mahdollisuuksia -palveluun pääset täältä.

Oppaat tukevat omaisten hyvinvointia

Miten selvitä arjesta masentuneen nuoren kanssa? Mitä tarkoittaa ahdistuneisuushäiriö? Haluaisitko lukea omaisille suunnattua materiaalia, joka voi selkeyttää omaisena olemisen tilannetta? Miten mielenterveyden häiriö vaikuttaa parisuhteen arkeen ja miten sen voisi ottaa puheeksi parisuhteessa? Muun muassa näistä ja monista muista teemoista löytyy oppaita FinFamin verkkosivuilta. Linkin oppaisiin löydät täältä.

Apua saa aina pyytää. Jos huoli läheisestä kuormittaa ja kaipaat tukea, ota rohkeasti yhteyttä lähimpään FinFamiin tai osallistu verkossa toimiviin ryhmiimme. Pelkkä huoli riittää.

Pin It on Pinterest