Valitse sivu

Jäsenyhdistyksille suunnatut koulutukset

Tälle sivulle olemme koonneet FinFamin jäsenyhdistysten työntekijöille ja vapaaehtoisille suunnattuja koulutuksia. Koulutuksilla edistämme jäsenyhdistysten mahdollisuuksia tukea mielenterveysomaisten toipumista ja hyvinvointia.

Koulutukset FinFami-yhdistysten vapaaehtoisille, vertaisryhmänohjaajille ja kokemustoimijoille

 

ERÄTAUKO-dialogikeskustelu

Aika: 27.10.21 klo 15-16.30

Verkkokeskustelu. Etäosallistuminen.

Osallistu viimeiseen poikkeusaikaa käsittelevään ERÄTAUKO-keskusteluun

Haluamme kuulla millaista elämä poikkeusajan Suomessa on ollut mielenterveysomaisena ja mitä meillä on nyt edessä?

Erätauko-keskusteluun, jossa luomme yhdessä kuvaa siitä, miten koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut mielenterveysomaisena elämääsi ja millaisia ajatuksia on tulevaisuutta kohtaan. Keskustelu on avoin kaikille, joilla on huolta läheisensä mielenterveydestä. Keskusteluun mahtuu mukaan 10 ensimmäistä. Poikkeusaikojen dialogit tarjoavat kansalaisille ja yhteisöille mahdollisuuden käydä rakentavaa keskustelua poikkeusaikojen paineessa. Keskusteluiden avulla lisätään ymmärrystä siitä, millaista on ollut elää Suomessa poikkeuksellisten olosuhteiden vallitessa.

Keskusteluja on samoina päivinä eri puolilla Suomea lukuisten eri toimijoiden toteuttamina. Tavoite on tarjota ihmisille turvallinen rakentavan keskustelun paikka kriisin tuottaman epävarmuuden keskellä. Keskustelua varten tarvitsee tietokoneen mikrofonilla tai älypuhelimen/tabletin. Keskusteluun voit osallistua nimettömänä, etunimellä tai nimimerkillä. Ennen tilaisuutta saat sähköpostiisi linkin, jolla pääset keskusteluun. Keskusteluun mahtuu mukaan 10 ensimmäistä. Keskustelut käydään luottamuksellisesti, eikä tietoja keskusteluun osallistujista yksilöidä. Ilmoittaudu mukaan tästä:  https://link.webropolsurveys.com/EP/D226CECBDE428895

 

 

 

Vertaisohjaajien ja vapaaehtoisten valtakunnalliset työnohjaus- ja täydennyskoulutuspäivät

Aika:  la 24.4. ja la 20.11. 2021 klo 9.30-13

Paikka: etäosallistuminen, verkkotilaisuus

Koulutus on tarkoitettu FinFamin jäsenyhdistysten vapaaehtoisille ja vertaisohjaajille. Päivissä teemana on omat vahvuuteni vertaisryhmänohjaajana ja vapaaehtoisena. Tilaisuudet ohjaa ulkopuolinen työnohjaaja. Päivässä jakaudutaan pienryhmiin oman vapaaehtoistehtävän pohjalta. Ilmoittautuneille lähetetään linkki sekä ohjeet koulutukseen osallistumiseen.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu tästä  syksyn osalta 5.11. mennessä.

Ylitse mentor- mobiilivapaaehtoiskoulutus

Aika ja paikka: ti 7.9. ja 21.9. klo 16.30-19.30  verkkotilaisuus tai tilanteen salliessa myös Tampereella paikanpäällä FinFami Pirkanmaalla.

Olisiko sinulla aikaa toimia vertaismentorina mobiilisti älypuhelimen kautta? Voit itse määritellä minkä verran olet valmis aikaasi antamaan.
Yhteistyönä SOS-Lapsikylän Ylitse mentor hankkeen, FinFami Pirkanmaan ja FinFami keskusliiton toteuttama koulutus, josta saa valmiudet toimia vertaismentorina mobiilisti. Sinun ei tarvitse olla vielä FinFamin vapaaehtoinen. Koulutuksen ensimmäisenä päivänä saat perustietoa vapaaehtoisena toimimisesta ja toisena koulutuspäivänä valmiudet mobiilivertaismentorina toimimiseen.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen 30.8.21 mennessä: Ilmoittaudu tästä

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin.

Tiedustelut: [email protected]  p.0400-274 624

Valtakunnallinen FinFami Vapaahtoisten ilta

Aika ja paikka: 8.12.21 klo 17-19.30 verkkotilaisuus (Zoom)

FinFamin vapaaehtoisten valtakunnallinen kiitos- ja hyvinvointi-ilta. Tilaisuudessa kuulemme tutkija, luennoitsija Jenni Spännärin alustuksen aiheesta: Viisaasti vapaaehtoistyössä – auttaminen, hyvinvointi ja viisaus.  Spännärin mukaan viisaus tulee usein näkyväksi myötätunnon kautta, koska silloin ihmiset ymmärtävät toistensa tunteita ja haluavat ympäristölleen hyvää. He myös pystyvät asettumaan toisten asemaan ja pohtimaan sitä kautta eri toimintatapojen seurauksia. Luvassa tiedollisen annin lisäksi mukavaa yhdessäoloa. TERVETULOA!

Ilmoittautuminen 2.12. mennessä: Tästä linkistä

 

Koulutukset FinFami-yhdistysten työntekijöille

 

Mitä sinun tulee tietää tietoturva-asioista ja miksi? 

Tietoturvakoulutus

Aika: 05.10.2021 klo 9-11

Paikka: webinaari, etäosallistuminen

Tietoturva on aiemmin yleensä nähty järjestelmänä, ei ihmislähtöisenä asiana. Tämä näkökulma on joutunut koetukselle sitä mukaa, mitä enemmän ihmiset ovat ryhtyneet käyttämään internetiä, sosiaalista mediaa ja niihin liittyviä palveluita sekä töissä että kotona. Nyt tietoturvasta ollaan tekemässä kaikille kuuluva asia. Tähän tavoitteeseen voidaan päästä, mutta vain jos me kaikki ymmärrämme mistä tietoturvassa on kyse: miltä suojautua ja miten, niin työ- kuin vapaa-ajallakin.

Tule kuuntelemaan mitä tietoturva on, millaisia riskejä internetin ja sen palveluiden käyttöön liittyy, kuinka tunnistaa nämä uhat ja ennen kaikkea miten suojautua niiltä.

Koulutus on tarkoitettu FinFamin kaikille työntekijöille ja sen pitää ratkaisuarkkitehti Marko Mikkola Digia oyj:stä. Marko on toiminut yli 20 vuoden ajan erilaisissa asiantuntija- ja konsultointitehtävissä, vastannut palveluliiketoiminnasta sekä toiminut kouluttajana. Koulutukseltaan Marko on yhteiskuntatieteiden maisteri ja tohtorikoulutettava Tampereen yliopistolla, jossa hän toimii tutkijana ja luennoitsijana. Markolla on arvostettu maine hyvänä ja kansankielisenä puhujana, ja koulutus tulee sisältämään myös ns. interaktiivisen osuuden. Tätä ei kannata jättää väliin!

Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu tästä. Saat ilmoittautumisen jälkeen tapahtumakutsun osallistumislinkkeineen suoraan omaan kalenteriisi.

Pyydämme kaikkia FinFamin työntekijöitä täyttämään lisäksi tietoturva-asioihin liittyvän kyselyn. Se löytyy tästä.

 

Kuule FinFamilaista webinaarikiertue:

Toiminnanjohtajana FinFamissa

Aika ja paikka: 02.12. klo 13.30-15 webinaari, etäosallistuminen

Tule mukaan valtakunnallisiin Kuule FinFamilaista -webinaareihin, joissa jaetaan hiljaista tietoa sekä osaamista ja esitellään hyviä kokemuksia ja toimintamalleja FinFami-yhdistysten kesken. Webinaareissa puhujina finfamin jäsenyhdistysten asiantuntijoita, ammattilaisia ja vapaaehtoisia. Tilaisuudet pidetään Zoomissa ja ilmoittautuneille välitetään liittymislinkki muutamaa päivää ennen webinaaria.

Ilmoittautuminen tästä. 

Toimiva asiakirjahallinta ja arkistointi -webinaari 10.12.

Aika ja paikka: Webinaari järjestetään Teams-yhteydellä pe 10.12. klo 9-10

Miten suunnitella asiakirjatiedon hallinta ja arkistointi niin, että jokaisella olisi aina helposti käytössä juuri se tieto, jota tarvitsee, mutta vain se tieto, johon on oikeutettu? Toimiva asiakirjatiedon hallinta on tärkeä osa tehokasta tiedonhallintaa myös järjestöissä. Osallistu webinaariin, jossa kuulet lisää ja saat käyttöösi valmiin toimintamallin käyttöarkiston luomiseen.

 

Pin It on Pinterest