Valitse sivu

Millainen on sinun tarinasi psyykkisesti sairastuneen läheisenä?

Voit kirjoittaa oman tarinasi ja kertoa kokemuksistasi esimerkiksi sairastuneen puolisona, vanhempana, lapsena, sisaruksena, isovanhempana, ystävänä tai muuna läheisenä.

Tarinasi muodon, tyylin ja pituuden voit itse päättää. Voit käyttää apuna esimerkiksi alla olevia kysymyksiä tai kertoa tarinasi juuri siitä näkökulmasta, joka on ollut sinulle merkityksellinen.

  • Miten läheisesi sairastuminen on vaikuttanut sinun elämääsi?
  • Miten läheisesi sairastuminen on vaikuttanut perheesi elämään?
  • Mistä olet löytänyt tukea ja apua?
  • Millaisista palveluista ja tuesta on ollut sinulle hyötyä?
  • Millaista tukea olisit toivonut saavasi?
  • Missä tilanteissa olisit kaivannut enemmän tukea?
  • Millaiset kohtaamiset ovat auttaneet sinua?

Mihin tarinoita käytetään

Hyödynnämme otteita tarinoista omais- ja mielenterveystyön kehittämisessä ja edunvalvonnassa. Käytämme niitä esimerkiksi sosiaalisen median kanavissamme sekä päättäjille ja ammattilaisille suunnatuissa puheenvuoroissa. Tavoitteenamme on lisätä päättäjien ja ammattilaisten ymmärrystä omaisten kokemuksista ja tuen tarpeesta silloin, kun läheinen sairastuu psyykkisesti.

Ohjeita kirjoittamiseen

Toivomme, että kirjoitat tarinasi siten, ettei siinä ole henkilöiden hoitopaikkojen tai paikkakuntien nimiä.

Käytämme vaikuttamistyössä tarinoista lyhyitä lainauksia ja häivytämme tarinoista kaikki tunnistettavuuteen vaikuttavat seikat ennen lainauksien julkaisemista.

Lomakkeella on alussa ohjaavia/auttavia kysymyksiä ja sitten tekstikenttä, johon voit kirjoittaa oman tarinasi. Lomaketta ei voi tallentaa välissä, joten tarina kannattaa kirjoittaa ensin tekstinkäsittelyohjelmalla ja siirtää valmiina lomakkeelle.

Huomioithan, että Minun tarinani -lomakkeen kautta ei voi pyytää itselleen yhteydenottoa. Kyselyyn vastaamisen /oman tarinasi jättämisen jälkeen ohjaudut FinFamin Mahdollisuuksia-verkkopalveluun, josta löydät tietoa tukimahdollisuuksista itsellesi.

Tietosuoja

Minun tarinani -sivu on tehty, jotta mahdollisimman moni omainen voi kertoa tarinansa ja antaa näin oman kokemuksensa osaksi mielenterveysomaisten hyväksi tehtävää vaikuttamistyötä.

Tarinasi säilytetään vuoden ajan tarinan jättämisestä. Tarinastasi otettuja lyhyitä lainauksia, joista sinua tai läheistäsi ei voi tunnistaa, voidaan käyttää FinFamin vaikuttamisviestinnässä tarinan hävittämisen jälkeen.

Haluatko jakaa oman tarinasi?

Anna kokemustietosi yhteiseen kehittämistyöhön ja vaikuta! Jokainen tarina on arvokas.

Pin It on Pinterest