Lapset ja nuoret

FinFami tekee työtä lasten, nuorten ja perheiden kanssa mielenterveysongelmiin liittyvien ennakkoluulojen vähentämiseksi ja lasten ja nuorten kasvun tukemiseksi

Tutkimusten mukaan noin joka neljäs nuori kokee haittoja kodin mielenterveys- tai päihdeongelmien takia. Häpeä on tavallisin aiheutuneista haitoista. Se estää monien kohdalla tuen hakemisen ja asioista keskustelun.

Vaikeita asioita koetaan kuitenkin eriasteisina kaikissa kodeissa. Kenelläkään ei ole syytä kokea itseään muita huonommaksi ja jäädä vaikeiden asioiden kanssa yksin.

FinFami on lasten, nuorten ja perheiden tukena tarjoten tietoa ja neuvontaa, vertaistuen paikkoja sekä kehittämällä lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja palveluita ja vaikuttamalla heidän hyvinvointiinsa liittyviin päätöksiin.

Tutustu lapsiomaistyön menetelmiin materiaalit- sivulta täältä. Menetelmien tavoitteena on vanhemmuuden sekä lasten ja nuorten tasapainoisen kasvun tukeminen.

Työtä lasten ja nuorten kanssa tehdään alueyhdistyksissämme ympäri Suomen. Lähimmän alueyhdistyksesi yhteystiedot löydät täältä.

Katso lisää videoita FinFamin YouTube-kanavalta.

Lapsiomaisen tarina: Itsepäisyys suojeli minua

Verneri eli lapsuutensa ja nuoruutensa mielenterveysongelmien ympäröimänä. Äidin oireilun lisäksi myöhemmin sairastui myös pikkuveli. Lopulta myös Verneri itse ahdistui.

Tie rentoon, hyvään oloon on ollut pitkä. Vernerin mielestä jokainen ahdistunut nuori tarvitsee lähelleen kokeneemman ja luotettavan ihmisen muistuttamaan siitä, että tuska voi loppua. Valoa on olemassa.

Lue Vernerin koko tarina ja muita lapsiomaisten tarinoita täältä

Draamamateriaalit kouluille

Mieletön Mahdollisuus -projektissa on tuotettu draamamateriaalit ala- ja yläkouluille kodin mielenterveys- ja päihdeongelmien käsittelyyn. Materiaalit ovat kouluille maksuttomia ja saaneet erinomaista palautetta niitä käyttäneiltä opettajilta.

Materiaalit koostuvat draamatarinasta ja siihen liittyvistä tehtävistä, joita ryhmä tekee yhdessä. Päähenkilönä on lapsi tai nuori, jonka vanhemmalla on mielenterveys- ja/tai päihdeongelmaa.

Syksyllä 2017 valmistuu kokonaisuus varhaiskasvatukseen.

Mieletön Mahdollisuus -draamakokonaisuus alakouluille

Lue lisää täältä.

Tilaa materiaali: sanna.huhtonen(at)finfami.fi

 

 

 

 

Varjoton mieli -draamakokonaisuus yläkouluille

Ota materiaali käyttöön.

Lue tiedote

 

 

 

 

 

Draamamateriaali varhaiskasvatukseen valmistuu syksyllä 2017.

 

Lisätietoja:
Sanna Huhtonen
Asiantuntija, Lapset ja nuoret
sanna.huhtonen(at)finfami.fi p. 045 184 7009

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone