27.2.2014

Keskusliitto ehdokkaana NGO Time -kilpailussa

Maailman kansalaisjärjestöpäivän WORLD NGO Day:n seminaari pidetään Helsingissä 27.–28. helmikuuta. Seminaarin yhteydessä palkitaan kansalaisjärjestö, jolla on hyvä idea sosiaalisen ongelman ratkaisemiseksi. Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami on mukana kilpailussa.

Kehitysministeri Pekka Haavisto avasi tilaisuuden, jonka tavoitteena on antaa tunnustusta kansalaisjärjestöjen tekemälle merkittävälle työlle ja saada kansalaisjärjestöille oma virallinen kalenteripäivä. Muita puhujia seminaarissa ovat esimerkiksi Pohjoismaiden neuvoston uusi johtaja Britt Bohlin, UNESCON varajohtaja Eric Falt ja Euroopan unionin kehityskomissaari Andris Piebalgs.

Helsingin tilaisuuteen on kutsuttu järjestöjen edustajia Suomesta ja ympäri maailman. Edustettuina ovat kasvatus-, nuoriso-, sosiaali- ja terveys- sekä sukupuolten tasa-arvoisuutta ajavat järjestöt.

Tänä vuonna järjestettävän kansalaisjärjestöpäivä World NGO Day:n foorumin teemana on “A new generation of NGOs”. Puheenvuoroissa ja paneelikeskusteluissa pohditaan muun muassa, mitä haasteita kansalaisjärjestöt kohtaavat tänä päivänä.

Foorumin yhteydessä palkitaan kansalaisjärjestö, jolla on hyvä idea, aloite tai projekti jonkun sosiaalisen ongelman ratkaisemiseksi. NGO Time -kilpailussa on kaksi teemaa: ”Society Empowerment via Gender Equality” ja ”Health and Social Welfare”. Molemmista teemoista järjestetään paneelikeskustelut, joihin on valittu kolme kansalaisjärjestöä esittelemään omaa ideaansa.

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami on mukana kilpailussa ja sen esitys on yksi NGO Time –kilpailuun valituista. Pitkän linjan aktiivinen vapaaehtoinen Mauno Kaartinen esittelee perjantaina 28.2. kilpailussa keskusliiton Prospect-projektia, jossa tuetaan mielenterveysomaisten hyvinvointia ja jaksamista vertaistuen avulla.

Keskusliitto edustaa ylpeänä vapaaehtoisten tekemää arvokasta työtä. Hyvä Prospect!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone