Valitse sivu

Kokemustoiminta

Miltä tuntuu, kun läheinen sairastuu psyykkisesti? Miten läheisen sairaus vaikuttaa arkeen? FinFamin kokemustoimijat (kokemusasiantuntijat, kokemuskouluttajat) lisäävät ymmärrystä psyykkisestä sairaudesta sairastuneen vierellä kulkevan läheisen näkökulmasta.

Kokemustoimijan voi kutsua puhumaan erilaisiin tilaisuuksiin tai työryhmiin, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksiin, kuntien palveluntuottajille sekä julkisen päätöksenteon tueksi. Kokemustoimijat voivat toimia myös esimerkiksi vertaistukijoina, kehittäjäasiakkaina ja asiakasraadeissa tai tuoda kokemuksiaan esiin lehdissä, tv-ohjelmissa, videoissa tai podcasteissa.

”Kerron omaisen tunnemaailmasta. Epätoivosta, menetyksestä, yksinäisyydestä. Myös toivon valosta – siitä, että sairaudesta huolimatta elämä voi olla hyvää, sekä omaiselle että sairastuneelle.”

FinFamin kokemustoimijat ovat psyykkistä pitkäaikaissairautta sairastavien läheisiä, jotka ovat saaneet koulutuksen ja järjestömme tuen tehtävässä toimimiseen. Järjestöllämme on kokemustoimijoita ympäri Suomen. Kokemustoimijoiden puheenvuorot tarjoavat kuulijoille mahdollisuuden syventää ymmärrystä siitä, miten sairaus vaikuttaa myös sairastuneen läheisen elämään.

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami toimii omaiskokemuskouluttajien taustajärjestönä ja vastaa toiminnasta jäsenyhdistysten kanssa. Keskusliitto ylläpitää rekisteriä koulutetuista kokemustoimijoistamme.

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami kuuluu valtakunnalliseen kokemustoimintaverkostoon. Lisätietoja verkostosta ja kokemustoiminnasta löydät täältä.

”Jokaisen tarina ja jokainen kokemustoimija on erilainen. Kerron sairastuneen lapseni elämänkerran ja omat kokemukseni omaisena, koska sen myötä saan nostettua esille niitä asioita, joita pidän tärkeänä.”

Haluatko jakaa oman tarinasi tai tilata kokemustoimijan puheenvuoron? Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

Jaana Savolainen
Jaana Savolainen

Asiantuntija, vapaaehtoistoiminta

Lue lisää

Pin It on Pinterest