Valitse sivu

Prospect vapaaehtois- ja vertaistoiminta

”Prospect auttoi löytämään omaisena omat rajani, jolloin en enää mene sairauteen mukaan.”

Prospect on vertaistukea tarjoava ryhmämalli, joka sisältää osiot mielenterveyskuntoutujille, mielenterveyskuntoutujien omaisille sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat mielenterveyskuntoutujia ja heidän omaisiaan. Prospect on kehitetty eurooppalaisten omaisjärjestöjen liitto EUFAMIssa.

Omaisille suunnattuja Prospect-ryhmiä toteutetaan FinFamin omaisyhdistyksissä ympäri Suomen sekä niiden yhteistyö-organisaatioissa kunnissa, järjestöissä, seurakunnissa ja sosiaali- terveydenhuollossa.

Ryhmään osallistuminen tukee omaisten hyvinvointia lisäämällä itseluottamusta ja jaksamista sekä parantamalla heidän elämänlaatuaan. Tutkimukset osoittavat myös, että ryhmään osallistuminen lisää selviytymisvalmiuksia ja elämänhallinnan taitoja.

Ryhmän ohjaajana toimii vertaisohjaaja eli henkilö, joka on itse mielenterveysomainen. Ryhmänohjaaja on saanut tehtävään koulutuksen ja työnohjausta. Omakohtainen kokemus auttaa ymmärtämään ryhmäläisiä tunnetasolla.

Ryhmätapaamisia on kymmenen, joiden jälkeen osallistuja voi noin vuoden kuluttua osallistua Prospect-Plus ryhmätapaamisiin (5 tapaamista). Jatkotapaamiset syventävät keskustelua ja ylläpitävät hyvinvointia.

Prospectin kehittämis- ja koordinointityöstä vastaa Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami ja koulutusten arviointia ja kehittämistä valvoo EUFAMI.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Huom! Prospect-tietopankki ei ole enää käytettävissä. Jatkossa Prospect-arvioinnit palautetaan webropol-linkkien kautta, katso lisätietoja alta.

Prospect palautearvioinnit

Prospect perusryhmämoduulit 1-10

Ohjaajien palautteet: https://www.webropolsurveys.com/S/14AFFAB04833F53F.par

Osallistujien palaute: (koko ryhmän puolesta): https://www.webropolsurveys.com/S/3BBD558547F659FB.par

Prospect-Plus palautteet

Ohjaajien palautteet: https://www.webropolsurveys.com/S/4783FA631F46E430.par

Osallistujien palaute (koko ryhmän): https://www.webropolsurveys.com/S/31F8B4D4FA7BCA92.par

Ota yhteyttä

Vaula Ollonen
Vaula Ollonen

Asiantuntija, vapaaehtois- ja omaistoiminnan kehittäminen

p. 040 027 4624
vaula.ollonen
@finfami.fi

Lue lisää

Pin It on Pinterest