Valitse sivu

Lapset ja nuoret

Suomessa joka neljäs alaikäinen lapsi elää perheessä, jossa vanhemmalla on hoitoa vaativa mielenterveys- tai päihdeongelma.

Vanhemman sairastuminen koskettaa todella montaa lasta ja nuorta Suomessa ja vaikuttaa aina koko perheen arkeen. Koko perheen jaksaminen varmistetaan parhaiten siten, että perheille on tarjolla riittävää ja oikea-aikaista tukea. Kenenkään ei pidä jäädä huolen kanssa yksin.

Mitä FinFami tekee?

Jos olet huolissasi vanhemman tai muun läheisen mielenterveydestä tai päihteidenkäytöstä, FinFamista saat tietoa ja neuvontaa sekä tukea omaan jaksamiseesi tilanteessa. Lue lisää: 

Järjestömme kautta pääset halutessasi keskustelemaan asiasta myös vertaisryhmään muiden vastaavassa tilanteessa olevien nuorten ja perheiden kanssa.

Ammattilaisille kehitämme aktiivisesti menetelmiä ja materiaaleja lasten, nuorten ja lapsiperheiden tukemiseksi sekä järjestämme tiedollisia tapahtumia lapsiomaisten hyvinvoinnin huomioimiseksi. 

FinFami toimii ympäri Suomen. Lähimmän FinFamin yhteystiedot löydät täältä.

Maksuttomat draamamateriaalit varhaiskasvatukseen ja kouluille

FinFami on tuottanut draamamateriaalit varhaiskasvatukseen sekä ala- ja yläkouluille kodin mielenterveys- ja päihdeongelmien käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa. Materiaalit lisäävät tietoa mielenterveys – ja päihdeongelmista. Lisäksi ne kehittävät ryhmätyö- ja kaveritaitoja sekä kykyä empatiaan. Materiaaleista saadun palautteen perusteella lasten suvaitsevaisuus lisääntyy ja puhuminen vaikeasta aiheesta helpottuu.

Materiaalit ovat maksuttomia ja niiden käyttö ei edellytä aiempaa draama-alan kokemusta. Tutustu ja tilaa materiaalit!

Mieletön Mahdollisuus -draamakokonaisuus alakouluille

Alakoulumateriaaliin on suunniteltu kaksi tarina- ja tehtäväkokonaisuutta, joista toinen on suunnattu 2. – 3.-luokkalaisille ja toinen 6. luokkalaisille. Materiaalia voi käyttää myös muiden alakouluikäisten kanssa. Tutustu molempiin tarinoihin ja pohdi, kumpi olisi sopivampi ryhmälle, jonka kanssa toimit.

Lue lisää


Draamakokonaisuus
2.-3. -luokkalaisille (PDF)

Draamakokonaisuus
6. -luokkalaisille (PDF)

Painettua materiaalia voit tiedustella osoitteesta [email protected].

Varjoton mieli -draamakokonaisuus yläkouluille

Varjoton mieli on yhdessä A-klinikkasäätiön kanssa tuotettu elokuva- ja tehtävämateriaali, joka on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille lapsille.

Lue tiedote


Materiaalista on saatavilla suomenkielisen lisäksi ruotsinkielinen versio sekä lyhytelokuva englanninkielisillä tekstityksillä. Kieliversiot löydät Varjoton mieli -verkkosivuilta kohdasta “materiaalit”.

www.varjotonmieli.fi

Draamamateriaali varhaiskasvatukseen

Varhaiskasvatusmateriaalissa seikkailevat lapsille tutut metsäneläimet, orava ja saukko. Materiaaliin on suunniteltu oma osio 4 – 5-vuotiaille ja esikoululaisille.

Lue lisää


Tarina- ja tehtävävihko (PDF)

Alkulaulu/Alkuloru (PDF)

Tunnekortit (PDF)

Tarinakuvat (PDF)

Painettua materiaalia voit tiedustella osoitteesta [email protected].

Pin It on Pinterest