Valitse sivu

Verkko- ja etäryhmät

FinFami-yhdistykset järjestävät erilaisia etänä tai verkossa toteutettavia vertaistukiryhmiä ja muuta verkkovälitteistä toimintaa. Tälle sivulle kootaan kaikki verkossa toteutettavat toiminnot, joihin voi osallistua paikkakunnasta riippumatta. Katso lisätiedot ryhmistä kunkin ryhmän omalta lisätietosivulta ja ilmoittaudu mukaan!

Tutustu myös seuraaviin:

  1. FinFami-yhdistysten järjestämät avoimet verkkoluennot  ja -kurssit
  2. Mahdollisuuksia-verkkopalvelu

Avoimet Chatit

Yksilöllinen keskustelutuki

Yksilöllinen keskustelutuki on tarkoitettu psyykkisesti oireilevien tai sairastavien omaisille ja läheisille.

Voit keskustella Tukinetin alustalla omaan tahtiin kirjoittaen luottamuksellisesti ja halutessasi nimettömänä FinFami-järjestön omaistyöntekijän kanssa.

Lue lisää ja osallistu!

Avoin chat mielenterveysomaisille

Chatissa voi käydä vertaistuellisia keskusteluja muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Chattien keskusteluaiheita voivat olla vaikkapa läheisen oireilun herättämät tunteet, arjen haasteet ja ristiriidat, omat voimavarat ja jaksaminen, rajojen asettaminen ja tuen saaminen itselle. Keskusteluja ohjaavat FinFamin alueyhdistysten työntekijät ja vapaaehtoiset.

Chatit toteutuvat joka keskiviikko klo 17-19, ja ne on suunnattu täysi-ikäisille. Voit tulla mukaan joko kerran tai kaikille kerroille.

Lue lisää ja osallistu!

Verkkoryhmät

Kaksi hymyilevää nuorta veden äärellä

Mielenterveysomaisten keskusteluryhmä verkossa

Oletko huolissasi läheisesi mielenterveydestä tai omasta jaksamisestasi psyykkisesti oirehtivan rinnallakulkijana? Asuinpaikallasi ei ole väliä, voit olla mistä päin vaan!Tule jakamaan kokemuksia ja voimaantumaan vertaistuesta! 

Ryhmää ohjaa 2 FinFami Pohjanmaa ry:n työntekijää, Minna ja Marja

Tapaamiset verkossa tiistaisin 9.8, 6.9, 4.10, 1.11 sekä 13.12. klo 18.00-19.30

Lisätietoa sekä ilmoittautuminen:

[email protected], 044-0334 280

Kaksi hymyilevää nuorta veden äärellä

Hyvä arki lapselle – ryhmä vanhemmille, kun perheessä on alaikäisiä lapsia ja perheenjäsenellä tai läheisellä on mielenterveyden haasteita

Ryhmä järjestetään perjantaisin 16.9.-11.11.2022 (ei 30.9) klo 9.30 – 11:00 Zoom-yhteydellä.

Ryhmämalli perustuu Mieli ry:n Hyvä arki lapselle – lokikirjaan vanhemmille, josta on tehty FinFameille sopivampi versio. Sisältöinä ovat:

  • 16.9. Meidän ainutlaatuinen perheemme
  • 23.9. Ylisukupolvisuus
  • 7.10. Kehitysympäristöt
  • 14.10. Lapsen kehitysvaiheita
  • 21.10. Tunteet perheessä ja yhteinen ymmärrys
  • 28.10. Toimiva arki
  • 4.11. Resilienssi eli pärjäävyys
  • 11.11. Toimintasuunnitelma

Ryhmä on täydentyvä, joten mukaan voi ilmoittautua milloin vain. Ohjaajana toimii omaistyön koordinaattori Sirpa Madsen. 

Lue lisää ja ilmoittaudu ryhmään 

Kaksi hymyilevää nuorta veden äärellä

Nuorten etäprospect vertaistukiryhmä

Ryhmä järjestetään keskiviikkoisin 21.9.-23.11.2022 klo 18-19:30 Zoom-alustalla.

Nuorten etäprospect on valtakunnallinen vertaistukiryhmä 15-29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Ryhmään osallistuminen tukee osallistujien hyvinvointia lisäämällä itseluottamusta ja jaksamista sekä parantamalla tutkitusti elämänlaatua. Tutkimukset osoittavat myös, että ryhmään osallistuminen lisää selviytymisvalmiuksia ja elämänhallinnan taitoja. Prospect on kehitetty eurooppalaisten omaisjärjestöjen liitto EUFAMIssa ja sen aikana käydään läpi kymmenen eri ennalta määriteltyä osiota.

Lue lisää ja ilmoittaudu ryhmään 

FinFami_kuva Milka Alanen

Aikuiset lapsiomaiset (ALO)

Zoom-verkkoryhmä aikuisille omaisille, joiden vanhempi sairastaa psyykkisesti tai jotka ovat lapsuudessa eläneet psyykkisesti sairastavan vanhemman kanssa. Tule jakamaan kokemuksia ja voimaantumaan vertaistuesta. Ryhmää ohjaavat yhdistyksen työntekijä ja vapaaehtoinen. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin kerran kuukaudessa. Voit osallistua vain kerran tai tulla mukaan joka tapaamiskerralle. Ilmoittaudu viimeistään tuntia ennen ryhmäkerran alkua.

Tapaamiset verkossa keskiviikkoisin klo 17-18.30 seuraavina päivinä: 14.9, 12.10, 9.11 ja 7.12.

Ilmoittautuminen

Kädet tietokoneen näppäimillä_kuva Marika Finne

Avoin ryhmä alaikäisen lapsen vanhemmille

Teams-verkkoryhmä vanhemmille, joiden alle 18-vuotias lapsi oireilee tai sairastaa psyykkisesti. Vertaistuellisessa ryhmässä tapaat muita vanhempia ja voit saada tietoa ja tukea omaan jaksamiseesi. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä ja vapaaehtoinen. Voit osallistua kerran tai tulla mukaan joka tapaamiskerralle. Ilmoittaudu viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä.

Tapaamiset verkossa torstaisin 8.15-9.45 seuraavina päivinä: 18.8, 15.9, 13.10, 17.11 ja 

Ilmoittautuminen

Kädet tietokoneen näppäimillä_kuva Marika Finne

Avoin ryhmä vanhemmille

Teams-verkkoryhmä vanhemmille, joiden yli 18-vuotias lapsi oireilee tai sairastaa psyykkisesti. Vertaistuellisessa ryhmässä tapaat muita vanhempia ja voit saada tietoa ja tukea omaan jaksamiseesi. Ryhmää ohjaa yhdistyksen vapaaehtoinen sekä työntekijä. Voit osallistua kerran tai tulla mukaan joka tapaamiskerralle. Ilmoittaudu viimeistään tuntia ennen ryhmän alkua.

Tapaamiset verkossa maanantaisin klo 17-18.30 seuraavina päivinä: 22.8, 19.9, 17.10, 14.11 ja 12.12.

Ilmoittautuminen

FinFami mielenterveysomaiset_kuva Vilma Pimenoff

Family support group

Family Support Group – Are you feeling worried about a loved one’s mental health? Join our online peer support group for family members or caregivers of people with mental health conditions. You can be a parent, partner or any family member / close friend to someone who is struggling. For more information, please contact: Catarina Forsström 044 793 9990 / [email protected]

Group meetings will be held on Wednesdays 5, 12, 19 and 26 October from 17.30 to 19.30.

Sign up here

Kirjoituspyyntö FinFami_kuva Taru Tuulia Tittonen

Omaisten taitotapaamiset

Mielenterveysomaisten taitotapaamisten tarkoituksena on lisätä omaa hyvinvointia tutustumalla kolmeen erilaiseen taitoon. Tapaamiset sisältävät työtekijän alustuksen teemasta, jonka jälkeen keskustelemme yhdessä. Voit osallistua kerran tai jokaiselle tapaamiskerralle.

Tapaamiset verkossa keskiviikkoisin 9.11, 16.11 ja 23.11 klo 17 – 18.30. 

Ilmoittautuminen

Lisätietoa

Kädet tietokoneen näppäimillä_kuva Marika Finne

Sisarusryhmä

Avoin ryhmä on tarkoitettu omaisille, joiden sisarus sairastaa psyykkisesti. Vertaistuellisessa ryhmässä tapaat muita sisaruksia ja voit saada tukea omaan jaksamiseesi. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä. Ryhmä kokoontuu Zoomissa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään tuntia ennen ryhmän alkua. Voit osallistua kerran tai jokaiselle tapaamiskerralle. Tervetuloa!

Tapaamiset verkossa keskiviikkoisin klo 17-18.30 seuraavina päivinä: 31.8, 28.9, 26.10 ja 30.11.

Ilmoittautuminen

FinFamin Taustasta riippumatta -kampanjakuva, jossa nuori tyttö nojaa kaiteeseen ja hymyilee leveästi

Tukea nuorten vanhemmille -teemapäivät

Tietoa ja vinkkejä psyykkisesti oireilevan alaikäisen nuoren tukemiseen sekä vanhemman omaan jaksamiseen. Teemapäivät sisältävät ammattilaisten puheenvuorot lastensuojelusta, perheneuvolasta ja HUSin nuorisopsykiatriasta sekä kokemusasiantuntijavanhemman oman tarinan. Tapahtuma on tarkoitettu vanhemmille, jotka kaipaavat neuvoa, tietoa ja vastauksia kysymyksiinsä sekä ajatustenvaihtoa niin ammattilaisten kuin vertaistensa kanssa.

Ryhmä kokoontuu Teamsissa kolme kertaa keskiviikkoisin klo 16-17.30 seuraavina päivinä: 16.11, 23.11 ja 30.11.

Ilmoittaudu

Lisätietoa

Kädet tietokoneen näppäimillä_kuva Marika Finne

"Saa tuntea" verkkoryhmä

”Saa tuntea” – ryhmässä perehdytään myötätuntouupumukseen, empatiaan, tunteisiin, hermostoon sekä muihin ryhmässä nouseviin aiheisiin. Ryhmän tarkoituksena on myös toimia vertaistukena, jossa halutessaan voi jakaa muille omaisille elämäntilannettaan. Mukana on kehollisia- ja kirjoitusharjoituksia. Toisella tapaamiskerralla ryhmä sulkeutuu. Omaisille, joita kiinnostaa myötätuntouupumus ilmiönä. Verkkoryhmä on suunnattu omaisille, joita kiinnostaa myötätuntouupumus ilmiönä.

Ryhmä kokoontuu Teamsissa 31.10, 14.11, 28.11, 5.12 ja 12.12. klo 17.00-18.30. 

Lue lisää ja ilmoittaudu

FACEBOOK-RYHMÄT

Omaisten ryhmä facebookissa

Suljetussa Facebook-ryhmässä voit keskustella luottamuksellisesti toisten samaa kokeneiden läheisten kanssa huolistasi psyykkisesti sairastuneen tai oirehtivan läheisenä.

Voit osallistua ryhmään mistä päin Suomea tahansa.

Ilmoittautuessasi ryhmään vastaathan muutamaan luottamukselliseen kysymykseen.

Tästä pääset tutustumaan ryhmän sääntöihin ja liittymään ryhmään

Omaisten ryhmä facebookissa

Ryhmä on tarkoitettu kaikille mielenterveysomaisille paikkakunnasta riippumatta.

Onko läheiselläsi mielenterveysongelmia? Kaipaatko vertaistukea?

Tule ryhmään keskustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia muiden mielenterveysomaisten kanssa!

Tästä pääset tutustumaan ryhmän sääntöihin ja liittymään ryhmään

Pin It on Pinterest