Labyrintti
Labyrintti on Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFamin julkaisema neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti. Labyrintti-lehti on ainoa mielenterveysomaisten asioihin erikoistunut lehti Suomessa.
Labyrintissä on tietoa muun muassa mielenterveysomaisten hyvinvointiin liittyvistä asioista, omaisyhdistysten toiminnasta, erilaisista sosiaalietuuksista, palveluista ja lainsäädännöstä. Lehti esittelee myös omaisyhdistysten toimintaa. Hyväksi koetut toimintamallit esitellään lehdessä, jolloin niitä voidaan mallintaa ympäri Suomen.
Lehdessä nostetaan esiin konkreettisesti mielenterveysomaisten kokemia ongelmia ja vaaditaan muutosta epäkohtiin. Lehti kertoo, missä edunvalvontatoimenpiteissä omaisjärjestö on mukana ja miten edunvalvontaa kehitetään.
Labyrintti on jäsenetu alueellisten omaisyhdistysten jäsenille. Lehti on suunnattu myös omaisyhdistysten työntekijöille ja luottamushenkilöille. Kolmantena kohderyhmänä ovat hoitoalan ammattilaiset ja poliittiset päättäjät.
Labyrintti-lehti ei ole tilattavissa. Mikäli haluat lehden kotiisi, liity jäseneksi oman alueesi omaisyhdistykseen. Myös yhteisöt voivat liittyä yhdistysten jäseniksi. Osoitteenmuutokset voit toimittaa suoraan omaan paikallisyhdistykseesi. Sieltä ne välittyvät myös Labyrintti-lehteen.
Klikkaamalla yllä olevaa kuvaa pääset lukemaan tuoreimman lehden.
Uusimmat artikkelit
”Perheen asiat pysyvät perheen sisällä” -ajattelu, kielimuuri ja rasismi estävät maahanmuuttajien avunhakemisen
Mielenterveyden häiriöihin suhtaudutaan eri kulttuureissa eri tavoin. Oirehtivilla maahanmuuttajilla kulttuurierot, kielimuuri ja rasismi hankaloittavat mielenterveyspalvelujen piiriin hakeutumista. Millaiset ovat erot suomalaisen, yhdysvaltalaisen ja somalialaisen...
Tärkeintä on kohdata ihminen – tietoa ja tukea monikulttuurisille mielenterveysomaisille
Maahanmuuttajille suunnattu omaistyö on vielä verraten vähäistä, vaikka mielenterveyden ongelmat ja haasteet ovat maahanmuuttajilla jopa kantaväestöä yleisempiä. Ongelmat vaikeuttavat monin tavoin integraatiota yhteiskuntaan sekä vaikuttavat yksilöiden ja perheiden...
Psyykkinen sairaus sulkee koko perheen sisäänsä
Kun perheen lapset tai puoliso sairastuu psyykkisesti, on tavallista, että saunaillat kavereiden kanssa jäävät ja yhteys perheen ulkopuolisiin heikkenee tai katkeaa. Isien vertaistukiryhmässä toistuvat kokemukset yksinäisyydestä ja sietämättömänä painavasta...
Arkisto

2/2022
1/2022
4/2021
3/2021
2/2021
1/2021
4/2020
3/2020
2/2020
1/2020
4/2019
3/2019
2/2019
1/2019
4/2018

Toimitus
Päätoimittaja
