Valitse sivu

Vapaaehtoistoiminnan kehittämisohjelma

Minkälaista sinä haluat FinFamin vapaaehtoistoiminnan olevan tulevaisuudessa?

Järjestömme vapaaehtoistoiminnan yhteistä laatuperustaa ja uuden strategian jalkautumista vahvistetaan vapaaehtoistyön ennakointityöskentelyllä ja laatimalla omaisjärjestötyön strategiaan pohjautuva yhteinen vapaaehtoistoiminnan kehittämisohjelma.  Strategian omaksuminen on mahdollista, kun sen toteuttamiseen pääsee osalliseksi erilaisten työpajojen ja strategiavalmistelujen kautta. FinFamin keväällä valmistunut strategia on jokaisen toimijan strategia.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kehittämään FinFamin vapaaehtoistoimintaa!

Omaisten ajatuksia mitä heille tulee mieleen FinFamin vapaaehtoistoiminnasta 8.6.21.

Kuva yllä: Omaisten ajatuksia FinFamin vapaaehtoistoiminnasta 8.6.21.

Mielenterveysomaisten tilanne oli ennen koronavirustilannetta haastava ja pandemiatilanne pahensi monen mielenterveysomaisen ja -perheen tilannetta entisestään. Liian moni omainen jää yksin vaikean elämäntilanteen ja kuormittavan huolen kanssa. Toimintaympäristö muuttuu ja meidän kaikkien, myös järjestöissä, pitää vastata muutokseen ennakoivasti, varmistaaksemme mielenterveysomaisten tuen ja hyvinvoinnin saatavuutta.

FinFamin vapaaehtoistoiminta on toimintamme sydän. On tärkeää, ei paitsi pysyä muutoksen mukana, vaan toimia ennakoiden, kehityksen kärjessä mielenterveysomaisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Tulevaisuus rakentuu meidän tämän hetkien toimien pohjalta.

Kutsummekin mukaan kaikkia FinFamin vapaaehtoisia, vapaaehtoistoimintaa koordinoivia työntekijöitä ja toiminnastamme kiinnostuneita mukaan järjestömme yhteiseen  vapaaehtoistoiminnan ennakointi- ja tulevaisuustyöskentelyyn.

VAPAAEHTOISTOIMINNAN TULEVAISUUS- JA ENNAKOINTITYÖPAJAT

Minkälaista FinFamin vapaaehtoistoiminnan tulee olla tulevaisuudessa? Mitä haasteita FinFamin tulisi ratkaista, että koko FinFamin vapaaehtoistoiminta menestyy tulevaisuudessa? Tervetuloa mukaan yhteisesti ideoimaan ja innovoimaan strategiamme pohjalta FinFami vapaaehtoistoiminnan kehittämisohjelmaa työpajoissamme:

  • to 09.09. klo 13-14.30 FinFami vapaaehtoistoiminnan ennakointi- ja tulevaisuustyöpaja
  • to 16.09. klo 17-18.30 FinFami edunvalvonnan vapaaehtoisverkosto työpaja, ideoidaan yhdessä FinFami edunvalvonnan painopisteitä tulevaan

Työpajoissa kuulemme myös tulevaisuus- ja ennakointitaitojen merkityksestä vapaaehtoistoiminnan kehittämisessä. Mukana tilaisuuksissa innostamassa ennakoinnin ja strategiatyön johtava asiantuntija Mari Tähjä. Tilaisuudet järjestetään verkossa. Ilmoittautuneille välitetään liittymislinkki sähköpostiin ennen tilaisuutta.

Piirroskuva erilaisista ihmisistä lyömässä käsiänsä yhteen.

Tiedustelut

Jaana Savolainen
Jaana Savolainen

Asiantuntija, vapaaehtoistoiminta

Pin It on Pinterest