Select Page

Millaista on elämä poikkeusolojen Suomessa mielenterveysomaisena? Osallistu Erätauko-keskusteluun, jossa luomme yhdessä kuvaa siitä, miten koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut mielenterveysomaisten elämään.

Poikkeusaikojen dialogit tarjoavat kansalaisille ja yhteisöille mahdollisuuden käydä rakentavaa keskustelua poikkeusaikojen paineessa. Keskusteluiden avulla lisätään ymmärrystä siitä, millaista on elää Suomessa poikkeuksellisten olosuhteiden vallitessa.

Keskusteluja on samoina päivinä eri puolilla Suomea lukuisten eri toimijoiden toteuttamina. Tavoite on tarjota ihmisille turvallinen rakentavan keskustelun paikka kriisin tuottaman epävarmuuden keskellä.

Me FinFamissa haluamme kutsua keskusteluun omaisia, joiden läheisillä on mielenterveyshaasteita. Haluamme kuulla millaista elämä poikkeusajan Suomessa on mielenterveysomaisena.

Järjestämme kaksi erillistä keskustelutilaisuutta, joista ensimmäinen on ti 28.4. ja toinen ti 26.5. klo 14-15.

Keskustelutilaisuudet järjestetään verkossa. Keskustelua varten tarvitset tietokoneen mikrofonilla tai älypuhelimen/tabletin. Voit osallistua nimettömänä, etunimelläsi tai nimimerkillä.

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi ohjeet sekä linkin, jolla pääset keskusteluun. Kumpaankin keskusteluun mahtuu mukaan 10 ensimmäistä. Keskustelut käydään luottamuksellisesti, eikä tietoja keskusteluun osallistujista yksilöidä. Ilmoittaudu mukaan tästä

Poikkeusaikojen dialogit toteutetaan hyödyntäen ERÄTAUKO keskustelu -menetelmää. Erätauko on Sitran kehittämä keskustelumenetelmä, jota voi käyttää erilaisissa ryhmissä ja organisaatioissa. FinFami valittiin mukaan Erätauko-mentorointiin vuonna 2018 ja neljästä jäsenyhdistyksestä sekä keskusliitosta löytyy Erätauko-osaajia.

Keskusteluissa on mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa. Erätauko-keskustelu sopii parhaiten 6-25 ihmiselle. Keskustelulla on ohjaaja, joka pitää huolta keskustelun rakentavasta ja tasavertaisesta ilmapiiristä.

Tarkoitus on, että eri toimijat järjestävät Poikkeusajan ERÄTAUKO dialogeja eri puolilla Suomea. Kaikki yksittäiset keskustelut ovat osa isoa valtakunnallista kokonaisuutta. Keskusteluiden avulla halutaan lisätä ymmärrystä siitä, millaista on elää Suomessa poikkeuksellisten olosuhteiden vallitessa.

Kokonaisuutta koordinoivat DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö ja Valtiovarainministeriö. Dialogeista koostetaan joka toinen viikko kaikkien käyttöön laaja tilannekuva, jonka valtiovarainministeriö välittää valtion ja kuntien hallinnolle. Keskusteluiden yhteenveto kootaan kaikkien hyödynnettäväksi osoitteeseen: www.eratauko.fi

Lisätiedot ja yhteydenotot

Salla Ristolainen
Salla Ristolainen

Asiantuntija, vapaaehtoistoiminta

p. 0400 274 624
[email protected]

Aiheesta muualla

Pin It on Pinterest