Valitse sivu

Eurooppalainen mielenterveysomais- ja perhekongressi ”Families and Carers at the Heart of Europe – Their Role in the Economy of Wellbeing” järjestetään 19.-20.9.2019  Radisson Blu Seasidessa Helsingissä. Kongressin puheenvuorot ja työpajat tuovat esiin työn ja muun elämän yhteensovittamisen ja tasapainon tärkeyttä sekä tekijöitä, jotka mahdollistavat ja edistävät perhe- ja omaishoito myönteisen työelämän kehittämistä.

Kongressi on Suomen EU-puheenjohtajakauden virallinen oheistapahtuma.  Kongressin järjestävät EUFAMI (European Federation of Associations of Families of people with Mental illness) ja FinFami – Mielenterveysomaisten keskusliitto ry. EUFAMI on perinteisesti järjestänyt kongressin joka neljäs vuosi jäsenjärjestöjensä kanssa – mahdollisuuksien mukaan EU-puheenjohtajamaassa.

Kongressin ohjelma sisältää ajankohtaisia sekä eurooppalaisia että maakohtaisia mielenterveyteen, hyvinvointiin ja mielenterveysomaisiin liittyviä aihealueita ja puhujia. Tarjolla on tietoa mm. Suomessa kehitetystä Avoimesta Dialogisuudesta sekä EUFAMIn ja Lontoon School of Economics toteuttamasta ”Economic Case” – tutkimuksesta, jonka tavoitteena tutkimuksen tavoitteena on tehdä näkyväksi ja tunnistaa paremmin epäviralliseen omaishoitajuuteen liittyviä haasteita, merkityksiä ja palkkioita eri Euroopan maissa.

Kongressissa tuodaan esiin myös erilaisia tukimuotoja, joita perheille ja omaisille on saatavilla ja millaisten palveluiden avulla mielenterveysomaisten- ja perheiden hyvinvointi, osallisuus työelämään ja tasapainoinen elämä mielenterveyden häiriöistä huolimatta mahdollistuu. Iltapäivän  työpajoissa tuodaan esiin erityisesti hyviä käytäntöjä ja vaihdetaan kokemuksia toisten maiden osallistujien kanssa. Työpajojen teemoina ovat Prospect-ryhmä, kokemusasiantuntijuus, omaishoitajuus, Recovery-toipumisorientaatio sekä nuoret- ja lapsiomaiset.

Perjantai 20.9. on kaikille kiinnostuneille avoin kongressipäivä. Päivään voivat mielenterveysomaisten ja -perheiden lisäksi osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet, mm. sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja asiantuntijoita sekä päättäjiä.

Ilmoittaudu 20.8.2019 mennessä tämän linkin kautta: https://www.surveymonkey.com/r/5SKQCJC. Kongressiin on paikkoja rajallisesti ja ilmoittautumislinkki on auki niin kauan kuin paikkoja on vapaana, sen jälkeen voi kysyä peruutuspaikkoja.

Kustannukset: FinFamin osallistujilta (jäsenet, työntekijät, omaiset, heidän perheenjäsenensä), opiskelijat 35€/osallistuja ja muilta 55€/osallistuja sisältäen ohjelman, lounaan ja kahvit.

Ilmoittautuneille välitetään päivien tarkempi ohjelma sähköpostiin lähempänä tilaisuutta.

Lämpimästi tervetuloa saamaan ajankohtaista tietoa eurooppalaisesta omaistoiminnasta ja verkostoitumaan eurooppalaisten kollegoiden ja omaisten kanssa!

 

Lisätiedot ja yhteydenotot

Jaana Savolainen
Jaana Savolainen

Asiantuntija, vapaaehtoistoiminta

Aiheesta muualla

Pin It on Pinterest