Valitse sivu

Mitä mielenterveysomaisena olo tarkoittaa? Miten omaisen jaksamista voi tukea? Kaipaatko tietoa omaisten edunvalvontatyön tueksi? Tutustu FinFamin materiaaleihin, joita voivat hyödyntää sekä mielenterveysomaiset että ammattilaiset. 

FinFami on tuottanut monia materiaaleja omaisten ja ammattilaiset hyödyksi. Järjestö on julkaissut mm. oppaita, verkkopalvelukokonaisuuksia ja luentoja. Materiaalit löytyvät FinFamin verkkosivustolta ja oppaiden painettuja versioita voi tilata yhdistyskohtaisesti

 – Materiaaleja voi hyödyntää ammattilaisten täydennyskoulutuksissa, oppilaitoksissa, kouluissa ja esimerkiksi sairaanhoitopiireissä. Materiaalit antavat vertaistukea myös omaisille, koska esimerkiksi mielenterveysomaisten tarinat pohjautuvat aitoihin kokemuksiin, kertoo FinFamin järjestö- ja henkilöstöasioiden asiantuntija Jaana Humalto.

FinFami on tuottanut oppaita digioppaana, pdf-muotoisina dokumentteina sekä tilattavina julkaisuina. Oppaat liittyvät omaisen rooliin ja hyvinvointiin, mielenterveyden sairauksiin sekä edunvalvontaan ja vaikuttamiseen.

FinFami on myös koonnut verkkosivuilleen omaisten tarinoita teksti- ja videomuodossa. Tarinoiden pääteemoina ovat kokemukset puolison, lapsen, vanhemman ja sisaruksen sairastumisesta. Kuvaukset sopivat esimerkiksi ammattilaisten täydennyskoulutuksen tueksi, mutta myös omaisten vertaistueksi. 

FinFamin Mahdollisuuksia-verkkopalvelukokonaisuus tuo avun omaiselle asuinpaikasta riippumatta. Kyseessä on palveluohjauksellinen sivusto, joka ohjaa mielenterveysomaisia mukaan FinFami-yhdistysten toimintaan sekä kertoo eri järjestöjen ja julkisen sektorin palveluista. Verkkopalvelukokonaisuus toimii myös ammattilaisten omaistyön tukena.

Mahdollisuuksia -sivusto on suunnattu kaikille, jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveydestä ja omasta jaksamisestaan sairastuneen rinnalla sekä tarvitsevat tietoa erilaisista tukimuodoista ja palveluista.

– Verkkopalvelun rakentamisen tavoitteena oli koota yhteen paikkaan omaisille suunnattuja tukipalveluita helposti lähestyttävässä ja selkeässä muodossa. Palvelun avulla psyykkisesti sairastuneiden läheiset ympäri Suomen löytävät tietoa ja tukea itselleen, vaikka kotisohvalta käsin, kertoo FinFamin erityisasiantuntija Minna Kallunki.

Kuva: Juno Lehtinen

Lisätiedot ja yhteydenotot

Jaana Humalto
Jaana Humalto

Asiantuntija järjestö- ja henkilöstöasiat

p. 050-4642739
j[email protected]

Pin It on Pinterest