Valitse sivu

Valtakunnallista mielenterveysomaisten päivää eli Ilonan päivää vietetään vuosittain 9.10. Päivän aikana FinFamin alueelliset omaisyhdistykset ympäri Suomen järjestävät erilaisia tapahtumia, jakavat tietoa ja tekevät toimintaansa tutuksi. Seuraa päivän tapahtumia sosiaalisessa mediassa hashtagilla #ilonanpäivä ja jaa tietoa eteenpäin.

Tänä vuonna Ilonan päivän teemana on mielenterveyden ongelmiin liitettyjen ennakkoluulojen ja häpeän vähentäminen sekä ja myönteisen keskustelun lisääminen. FinFami-yhdistyksissä on päivän aikana toimintaa, joista osaa voi seurata myös livenä verkossa.

Käy tutustumassa FinFami-yhdistyksiin ja osallistu Ilonan päivän -ohjelmaan. Yhdistysten yhteystiedot löydät täältä.

 Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry järjestää Ilonan päivänä seminaarin pääkirjasto Metsossa, jota voi seurata myös livenä verkossa. Katso tarkemmin tietoa yhdistyksen facebook-sivuilta.

Vielä on paikkoja vapaana maksuttomaan kaikille avoimeen seminaariin perjantaina 9.10. klo 13–16 Tampereen pääkirjasto Metsossa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittaudu pian oheisen linkin kautta! https://www.lyyti.fi/reg/ilona20

Seminaarin aiheena on vakavista mielenterveysongelmista toipuminen ja mielenterveysongelmiin liittyvä häpeä. Luennoitsijoina mm. teologian tohtori Karoliina Ahonen (Mielenterveys ja ihmisoikeudet) sekä valtiotieteiden tohtori Päivi Rissanen Mielenterveyden keskusliitosta (Psyykkinen sairastuminen ja siitä kuntoutuminen yksilön identiteettikysymyksenä). Tilaisuudesta toteutetaan myös striimi. Linkki striimiin: https://youtu.be/-AeRUKeATvM

 Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset-FinFami ry. järjestää Ilonan päivän tapahtuman Turun pääkirjastolla pe 9.10. Tapahtumaa voi seurata livenä myös verkosta.

Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset – FinFami ry sekä Kysy nuorelta -hanke järjestää Ilonan päivän tapahtuman Turun pääkirjastolla 9.10. klo 14-17. Tapahtumaa voi seurata livelähetyksenä tästä linkistä: https://kepit.tv/#/c/finfami/e/LUT6NYNEJ6. Katso tarkemmin tietoa tapahtumasta Varsinais-Suomen FinFamin verkkosivuilta https://www.vsfinfami.fi/ajankohtaista/suoralla-puheella/

Työskenteletkö Sinä mielenterveyden haasteiden tai päihdeongelmien kanssa kipuilevien ihmisten auttamiseksi? Tunnistatko ja huomioitko työssäsi myös asiakkaasi tai potilaasi lähipiirin? Osallistu kyselyyn ja kerro meille, milloin ja miten sinä huomioit työssäsi omaiset: http://bit.ly/huomioiomaiset Kyselyyn voit vastata 7.10. saakka.

 FinFami – Salon seudun mielenterveysomaiset ry järjestää Ilonan päivän tapahtuman 9.10 toimistollaan. Luvassa on klo 12.30 alkaen kokemuspuheenvuoroja mielenterveysläheisen näkökulmasta, joiden välillä kuullaan runoesityksiä. Tapahtuman ajan klo 12–17 yhdistyksen toimistolla on myös kahvitarjoilu. Jotta ruuhkat vältettäisiin, kävijöiltä toivotaan ilmoittautumista etukäteen. Ota yhteyttä meihin ja kerro, mihin aikaan haluaisit tulla paikalle: 044 793 0586/[email protected] Lue lisää yhdistyksen Facebook-sivuilta.

Ilonan päivän kunniaksi Salon FinFami arpoo myös keltaisen Fjällrävenin Kånken-repun. Arvontaan voit osallistua yhdistyksen Facebook-sivuilla.

 Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry järjestää Ilonan päivän avoimet ovet -tapahtuman toimistollaan. Lue lisää ja ilmoittaudu ennakkoon: https://www.finfamiks.fi/…/yhdistyksessa-tapahtuu-viikot-4…/

– Savon mielenterveysomaiset FinFami ry arpoo Ilonan päivän kunniaksi kaksi paria Hai-saappaita. Arvontaan voit osallistua Savon FinFamin Facebook-sivulla. 

– Käythän myös vastaamassa FinFami Etelä-Pohjanmaa ry Facebook-sivuilla Ilonan päivän kyselyyn 7.10 mennessä.

Kuuntele myös radio YleX:n Etusivu-ohjelma 9.10. klo 12.30 alkaen. Ohjelmassa keskustelua niiden lasten ja nuorten tlanteesta ja tuen tarpeesta, joiden perheenjäsenellä on mielenterveyden ongelmia. Haastateltavana kokemusasiantuntija Annika Forth ja FinFamin toiminnanjohtaja Pia Hytönen. 

Lisätiedot ja yhteydenotot

Marika Finne
Marika Finne

asiantuntija, viestintä

p. 045 844 0135
[email protected]

Pin It on Pinterest