Valitse sivu
Jaana Savolainen on aloittanut 1.4.2022 FinFamin vapaaehtoistoiminnan asiantuntijana. Työssään hän koordinoi ja kehittää FinFamin valtakunnallista vapaaehtoistoimintaa.

Jaana Savolainen on kokenut järjestö- ja vapaahtoistoiminnan ammattilainen. Hän on työskennellyt pitkään erilaisissa järjestöissä niin valtakunnallisella kuin seudullisellakin tasolla.

– Vapaaehtois- ja yhteisöllinen toiminta eri muodoissa on ollut osa työelämääni ja myös vapaa-aikaani yli kolmen vuosikymmenen ajan, kertoo Jaana.

– Kansalaistoiminnan kautta minulla on ollut ilo tutustua kolmannen sektorin toimintaan kautta maan ja niissä toimiviin ihmisiin sekä saada laajat verkostot, hän jatkaa.

Aiemmissa töissään Jaana on mm. kehittänyt vapaaehtoistoimintaa yhdistyksissä sekä yhdistysten ja julkisen sektorin välillä. Viimeksi hän työskenteli valtakunnallisessa projektissa Kuluttajaliitossa. Myös mielenterveyssektori on Jaanalle tuttu.

– Mielenterveyspuolen omaistyöhön olen päässyt tutustumaan työskenneltyäni pitkään mielenterveyden avopuolella kehittämistehtävissä Loviisassa ja Porvoossa.

”Mottoni on ’ilman vapaaehtoistoimijoita Suomi ei olisi näin hyvä maa elää, mitä se tällä hetkellä on’. Tämän vuoksi vapaaehtoistoimintaa pitää ja kannattaa tukea.”

Koulutukseltaan Jaana on yhteisöpedagogi (AMK).

– Koulutuksessani olen perehtynyt kolmannen sektorin toimintaan ja kouluttajana toimimiseen. Tätä osaamista hyödynnän kansalaistoiminnan kehittämisessä.

Vapaa-ajallaan Jaana lenkkeilee koiransa kanssa luonnossa ja harrastaa erilaisia käsitöitä neulomisesta mosaiikkiin.

– Olen myös itse toiminut vapaaehtoisena moninaisissa vapaaehtoistehtävissä erilaisissa yhdistyksissä ja seurakunnassa. Vapaaehtoistoiminnassa yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen yhteisen asian hyväksi on palkitsevaa ja antaa voimaa.

Jaana on jo tutustunut moniin FinFamin jäsenyhdistysten paikallisesta vapaaehtoistoiminnasta vastaaviin työntekijöihin. Syksyn tulevaa toimintaa suunnitellaan parasta aikaa.

– Odotan innolla kaikkiin verkostoissa toimiviin ihmisiin tutustumista ja sitä, että voimme yhdessä kehittää parempaa vapaaehtoistoimintaa FinFamin kentällä. Rohkaisenkin kaikkia ottamaan matalalla kynnyksella yhteyttä.

KUVA Linda Lipponen Photography –  Lifu.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Jaana Savolainen
Jaana Savolainen

asiantuntija, vapaaehtoistoiminta

p. 0400 274 624

[email protected]

Aiheesta muualla

Pin It on Pinterest