Valitse sivu

Miten olet kokenut palvelut, kun läheisesi on sairastunut johonkin psyykkiseen sairauteen? Kerro meille kokemuksistasi ja vaikuta. Tarinoita hyödynnetään omaistyön kehittämisessä.

Kirjoittamalla tarinasi teet näkyväksi oman kokemuksesi mielenterveysomaisena ja annat kehittämisajatuksia palvelupolkuihin. Tavoitteena on lisätä ammattilaisten ymmärrystä omaisten kokemuksista ja tuen tarpeesta silloin, kun läheinen sairastuu psyykkisesti.

Voit kertoa omista kokemuksistasi sairastuneen puolisona, vanhempana, lapsena, sisaruksena, ystävänä tai muuna läheisenä. Tarinan muoto, pituus ja tyyli ovat vapaita.

Voit kirjoittaa vapaasti asioista, jotka ovat olleet sinulle merkityksellisiä.

Voit käyttää apuna esimerkiksi alla olevia kysymyksiä:

Mistä olet löytänyt tukea ja apua?
Minkälaisia palveluita olet saanut julkiselta sektorilta ja missä omais/läheisvaiheessa?
Millaisista palveluista ja tuesta on ollut sinulle hyötyä?
Millaista tukea olisit toivonut saavasi?
Millaisista palveluista olisit halunnut kuulla ja tietää aiemmin?
Miten kehittäisit omaisille ja läheisille olevia julkisen sektorin palveluita?

Lisää tarinaasi myös taustatiedoiksi, mikä on suhteesi sairastuneeseen läheiseesi, esim. puoliso, vanhempi, sisarus, ystävä, lapsi. Voit myös kertoa, onko FinFami-järjestö Sinulle tuttu.

Osallistuminen on luottamuksellista ja vapaaehtoista. Aineistosta häivytetään kaikki tunnistettavuuteen vaikuttavat seikat. Voit osallistua täysin nimettömästi.

Kirjoituksen voit lähettää 30.9.2022 mennessä suoraan Webropolin kautta. Voit lähettää tarinasi myös sähköpostitse osoitteeseen [email protected] .

Kirjoituspyyntö liittyy FinFamin Vaikuttavat kumppanuudet -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on varmistaa, että mielenterveysomaisille ja -perheille olisi tarjolla jokaisen elämäntilanteeseen sopivaa, oikea-aikaista tukea.

KUVA Taru Tuulia Tittonen

Lisätiedot ja yhteydenotot

Marianna Roine
Marianna Roine

asiantuntija, Vaikuttavat kumppanuudet -hanke

p. 040 515 6341
[email protected]

Pin It on Pinterest