Valitse sivu
Tukea, toivoa, mukana! FinFami on järjestö, joka tarjoaa tukea ja toivoa kaikille mielenterveysomaisille. Nyt FinFamin toimintaa on vihdoin saatavilla säännöllisesti myös Pohjois-Suomessa, kun ensimmäinen vertaistukiryhmä käynnistettiin tiistaina 29.5. Rovaniemen Järjestötalolla.
Aloitustapahtumaan osallistui runsas joukko kiinnostuneita ihmisiä. FinFamin keskusliitosta mukana olivat asiantuntijat Arto Bäckström ja Vaula Ollonen sekä kokemuspuheenvuoron pitänyt pitkän linjan vapaaehtoisaktiivi Mauno Kaartinen. Osallistujat kuvasivat tunnelmaa odottavan innostavaksi, sillä tähän saakka omaisille on ollut heikosti tukea saatavilla.

”Saamme jatkuvasti yhteydenottoja, että omaisille suunnattua tukitoimintaa kaivattaisiin kipeästi Lapin alueella. On upeaa, miten hienosti meidät on otettu Rovaniemellä vastaan ja miten paljon erilaisia innostuneita ihmisiä on ilmoittautunut mukaan”, kommentoi FinFamin vapaaehtois- ja omaistoiminnan asiantuntija Vaula Ollonen.

Vertaistukitoiminnan aloitustapaamisessa ehdittiin käsitellä vertaistukiryhmän käytännön järjestelyjä sekä sopia loppuvuoden tapaamispäivämäärät. Kaikille avoin vertaistukiryhmä kokoontuu 14.8., 4.9., 9.10., 13.11. sekä 11.12. klo 17.30–19.00. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, joilla on psyykkisesti sairastunut tai oireileva läheinen. Toiminta on osallistujille maksutonta.

Tulossa on myös FinFamin ja Sähäkkä Oy:n yhdessä järjestämä Ensitietopäivä 14.9., ja toiveena oli myös asiantuntijaluentojen ja virkistyspäivien järjestäminen. Lisäksi tulevaa toimintaa ja Pohjois-Suomen oman FinFami-yhdistyksen perustamista kokoonnutaan valmistelemaan 29.8.

”FinFamin toiminnan juurruttaminen Rovaniemellä näyttää nyt erittäin lupaavalta, koska mukana on paitsi toiminnasta kiinnostuneita omaisia myös useita vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita henkilöitä. Näillä näkymin saamme Pohjois-Suomeen oman alueyhdistyksen vielä syksyn aikana perustettua”, toteaa FinFamin yhdistyshallinnon asiantuntija Arto Bäckström.

Kaikkia, jotka haluavat lisätietoja tai ilmoittautua mukaan toimintaan, kehotetaan olemaan rohkeasti yhteydessä Artoon tai Vaulaan. Tervetuloa mukaan! Yhdessä olemme enemmän.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Jan-Eerik Leppänen
Jan-Eerik Leppänen

Asiantuntija, järjestöhallinto

Jaana Savolainen
Jaana Savolainen

Asiantuntija, vapaaehtoistoiminta

Pin It on Pinterest