Valitse sivu

FinFamissa on aloittanut 1.5.2021 alkaen uusi aluetyön asiantuntija, Laura Suominen. Lue Lauran terveiset!

Hei kaikille!

Aloitin toukokuun alussa keskusliiton jäsenyhdistyspalveluissa, ja olen ollut siitä lähtien asiantuntija Arto Bäckströmin perehdytyksessä. Hahmottelemme parhaillaan sitä, kuinka roolimme tulevat tulevaisuudessa jakautumaan. Tällä hetkellä toimimme työparina ja jaamme vastuita sen mukaan, mitä tehtäviä pöydällä milloinkin on. Meihin voi siis olla kumpaankin yhteyksissä matalalla kynnyksellä kaikenlaisissa asioissa, missä jäsenyhdistykset kaipaavat tukea, neuvontaa tai asioiden kehittämistä. Oli kyseessä sitten esimerkiksi sparraus, työpaja, tietohallintoon liittyvä asia tai koulutuksellinen tarve.

Olen valmistunut vuonna 2006 kv-tradenomiksi Mercuria Business Schoolista, ja parhaillaan viimeistelen yhteisöpedagogin tutkintoa Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelujen välissä toimin reilut kymmenen vuotta Nokialla ensin logistiikkakoordinaattorina ja sen jälkeen talouspuolella sopimuskontrollerina vastaten infra-sopimusten hallinnoinnista ja toimittajien asiakassuhteista. Olen aina kokenut ihmisten jaksamisen olevan työelämän kantava voima, ja toiminkin myös Nokialla työskennellessäni usean vuoden ajan osastomme hyvinvointivastaavana.

Asun Vantaalla avomiehen ja kahden pienen lapsen, 3- ja 5-vuotiaiden tyttöjen kanssa. Arki pyörii vauhdikkaissa merkeissä omakotitaloa ylläpitäen ja lasten kanssa touhuten. Esikoisellani on lisäksi cp-vamma, joka tuo jonkinasteista lisähuomioitavaa jokapäiväiseen elämään terapioiden ja motoristen kehityshaasteiden myötä. Omaishoitajana toimiminen ja jatkuva byrokraattinen paperisota tytölle kuuluvien oikeuksien puolesta onkin antanut hyvän kuvan siitä, millaisia haasteita moni elämässään kohtaa ja kuinka kenen tahansa jaksaminen voi helposti ajautua koetukselle.

Odotan innolla, että pääsen tutustumaan FinFamin jäsenyhdistyksiin ja kohtaamaan niiden toimijoita. Toivon pystyväni omalta osaltani tukemaan jäsenyhdistyksiä siinä, että saamme entisestään lisättyä erilaisia yhteistyön muotoja ja yhteiskehittämistä. Koen näiden asioiden olevan todella tärkeitä nykyisenlaisessa muuttuvassa järjestömaailmassa. Tarkoitukseni olisi, että syksyyn mennessä saisin verkostoiduttua mahdollisimman monen jäsenyhdistyksen kanssa ja pääsisimme yhdessä suunnittelemaan sieltä nousevia kehitystarpeita.

Tämän työn pohjustus onkin jo joiltain osin lähtenyt käyntiin. Heinäkuussa kuitenkin lomailen muutaman viikon perheen kanssa ja vietän aikaa pihanlaitossa, kotiprojekteja edistäen sekä lyhyitä kotimaan reissuja tehden. Lomalta paluun jälkeen on sitten tarkoitus suunnata kaikki energia jäsenyhdistysten tarpeiden mukaan!

Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista kesää kaikille! Ollaan yhteyksissä!

Laura

Lisätiedot ja yhteydenotot

Laura Suominen
Laura Suominen

Asiantuntija, aluetyö

Opintovapaalla 1.10.-30.11.

Pin It on Pinterest