Valitse sivu

Poikkeuksellinen tilanne on pakottanut peruuttamaan suunniteltuja toimintoja. FinFami-yhdistyksissä tehdään nyt yhteisvoimin töitä sen eteen, että omaisille on tarjolla etäpalveluita ympäri Suomen. Yhdistykset ottavat erilaisia verkkoalustoja haltuun nopealla tahdilla ja luovat uusia toimintamalleja.

Kaikki etäpalvelut ovat maksuttomia ja paikkakunnasta riippumattomia

Palveluita on tarjolla kaikilla omaisille kautta Suomen, riippumatta siitä minkä alueen yhdistys toimintaa toteuttaa. Monia toimintoja toteutetaan useamman yhdistyksen yhteistyönä. FinFami-yhdistyksen haluavat yhdessä varmistaa, että psyykkisesti sairastuneiden omaisille ja läheisille on tarjolla tukea myös tänä poikkeuksellisena aikana.

Tähän artikkeliin on koottu tietoa jo sovituista sekä suunnitteilla olevista etäpalveluista.

 

Omaisneuvonta tarjoaa keskusteluapua

Omaisneuvonta on kahdenkeskistä keskustelua ammattilaisen kanssa. Keskusteluapua on tarjolla puhelimitse, sähköpostitse, WhatsAppin sekä skypen välityksellä. Voit varata ajan monella tavalla: nettisivujen sähköisellä ajanvarauksella tai laittamalla sähköpostilla, WhatsAppviestillä tai tekstiviestillä tiedon, että haluat varata keskusteluajan. Yhdistyksestä ollaan sinuun yhteydessä. Kaikkien FinFami-yhdistysten yhteystiedot löydät täältä.

Muistathan, että voit varata ajan mihin tahansa yhdistykseen asuinpaikastasi riippumatta. Lisätietoa omaisneuvonnasta löydät myös finfami.fi/mahdollisuuksia -sivulta.

 

Luennoilta tietoa mielenterveyteen liittyvistä aiheista

Verkkoluennot -sivulta  löydät verkon kautta katsottavissa olevat luennot.

Tulossa on mm.

  • Psykoosi ja perheen hallintakeinot 31.3. klo 17.30-19
  • Parisuhde, kun perheessä on psyykkistä sairautta 7.4. klo 17.30-19
  • Ahdistus ja ahdistuneisuushäiriöt 21.4. klo 17.30-19

Yllä mainitut luennot jäävät tallenteiksi, joten niitä voi katsoa myöhemmin, itselleen sopivana ajankohtana. Sivulta löytyy myös aiempien luentojen tallenteita katsottavaksi.

 

Vertaistukea ryhmistä ja chat-keskusteluista

FinFami toteuttaa verkossa useita ryhmiä, chatteja ja muuta vertaistoimintaa.

Lisäksi tiedossa on ryhmätoimintaa vanhemmille, joiden nuori sairastaa sekä erityisesti nuorille aikuisille suunnattu Prospect-ryhmä. Prospect-ryhmään voit tutustua katsomalla Prospect -omaisen voimaantumisen polku -videon.

Verkko- ja etäryhmät -sivulta löydät tarkempia tietoja sitä mukaan, kun ajankohdat tarkentuvat.

Tarinoista löydät kokemuksia siitä miltä tuntuu, kun läheinen sairastuu psyykkisesti.

 

Pin It on Pinterest