Valitse sivu

FinFamin Omaisjärjestötyön strategia uudistetaan vuoden 2020 aikana. Tähän suureen suunnantarkistukseen tarvitaan mukaan kaikkia. Olethan sinäkin mukana?

Vuonna 2014 vahvistettiin FinFamin historian ensimmäistä kertaa valtakunnallinen strategia. Omaisjärjestötyön strategia on koko järjestön yhteinen suunta toiminnalle, ja sitä hyödynnetään alueellisessa ja valtakunnallisessa omaistyössä. Strategia on työstetty omaisjärjestötoimijoiden yhteistyönä, ja mukana strategiatyössä oli yli sata omaista, työntekijää ja vapaaehtoista 14 eri yhdistyksestä.

FinFami on nyt uudistamassa strategiaansa vuoden 2020 aikana, ja haluamme, että mahdollisimman moni on jälleen mukana rakentamassa parasta yhteistä suuntaa kohti tulevaisuutta.

Osallistu suunnantarkistukseen

Suunnantarkistuksen ensimmäisessä vaiheessa kartoitamme nykytilannettamme sekä yleisiä muutossuuntia. Tämä työvaihe kestää vuoden 2020 alkupuolelle asti. Toivomme, että mahdollisimman moni omainen, työntekijä, vapaaehtoistoimija ja yhteistyökumppani vastaisi ainakin nykyisen strategian arviointikyselyyn. Osana nykytilanteen kartoitusta arvioimme parhaillaan, miten hyvin olemme onnistuneet toteuttamaan nykyistä strategiaamme ja miten hyvin se edelleen antaa suuntaa toiminnallemme.

Lisää osallistumistapoja löydät FinFamin strategiatyösivustolta. Strategiatyön tueksi FinFamin verkkopalvelualustalle on rakennettu sivusto, johon päivitetään keskeisimmät strategiatyön etenemistä koskevat tiedot. Tällä sivustolla voit seurata, miten FinFamin suuri suunnantarkistus etenee ja millä tavoin voit itse kussakin vaiheessa osallistua. Osallistumistapoja on tarjolla myös verkossa.

Suunnantarkistuksen kick off -päivä 7.2.2020 – merkkaa päivä kalenteriin!

Nykytilanteen kartoituksen jälkeen alkuvuodesta on aika siirtyä määrittelemään yhteisiä suuntaviivoja kohti tulevaisuuden omaisjärjestötyötä. Tulevaisuuskuvaa ja yhteistä tiekarttaa laadimme mm. monissa verkostoissamme ja erilaisin osallistumismenetelmin.

Aloitamme työskentelyn isosti kokoontumalla yhteiseen kick off-päivään 7.2.2020 Helsingissä. Päivän tarkoituksena on rakentaa yhteistä kokonaiskuvaa nykytilanteestamme ja kääntää katseemme kohti tulevia vuosikymmeniä eli sitä tulevaisuuskuvaa, jota haluamme olla rakentamassa. Toivomme tapahtumaan laajaa edustusta jäsenyhdistystemme hallitus- ja työntekijäedustajista. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tulevat loppuvuoden aikana, mutta nyt jo kannattaa merkitä päivä kalenteriin.

Kun yksi sairastuu, monen maailma muuttuu. Kun FinFami menestyy, monen maailma muuttuu paremmaksi.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Jan-Eerik Leppänen
Jan-Eerik Leppänen

Asiantuntija, järjestöhallinto

Pysy mukana!

Haluatko pysyä kärryillä, miten suunnantarkistus etenee? Haluatko antaa seuraavissakin vaiheissa oman panoksesi strategiatyöhön? Voit tilata suunnantarkistuksen etenemistä koskevat tiedotteet suoraan sähköpostiisi kirjoittamalla alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi. Strategiatyön tiedotuslista on osa FinFamin tiedotus- ja yhteystietorekisteriä, johon osoitteesi tallennetaan. Tutustu rekisterin tietosuojaselosteeseen.


Pin It on Pinterest