Valitse sivu

Millaista elämä on ollut poikkeusolojen Suomessa sinulla, jonka läheisellä on mielen sairautta? Mistä olet huolissasi ja mikä lisää luottamusta? Tervetuloa mukaan FinFamin toteuttamaan Erätauko-verkkokeskusteluun!

FinFamin järjestämä Erätauko-keskustelu pidetään 27.10.21 klo 15-16.30 Zoomissa. Verkkokeskustelussa luodaan yhdessä kuvaa siitä, miten pitkään jatkunut poikkeustilanne on vaikuttanut mielenterveysomaisten elämään. Haluamme kuulla, millaista elämä poikkeusajan Suomessa on ollut mielenterveysomaisena ja millaisia ajatuksia omaisilla on tulevaa kohti.

Viimeinen poikkeusaikoja käsittelevä dialogi tarjoaa kansalaisille ja yhteisöille mahdollisuuden käydä rakentavaa keskustelua. Keskusteluiden avulla lisätään ymmärrystä siitä, millaista on ollut elää Suomessa poikkeuksellisten olosuhteiden vallitessa.

Keskusteluja pidetään samana päivänä eri toimijoiden toteuttamina. Tavoite on tarjota ihmisille turvallinen rakentavan keskustelun paikka kriisin tuottaman epävarmuuden keskellä. Kaikki yksittäiset keskustelut ovat osa isoa valtakunnallista kokonaisuutta. Keskusteluissa on mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa.

Keskustelulla on ohjaaja, joka pitää huolta keskustelun rakentavasta ja tasavertaisesta ilmapiiristä.

 

Me FinFamissa haluamme kutsua keskusteluun omaisia, joiden läheisillä on mielen sairautta. Haluamme kuulla, millaista elämä poikkeusajan Suomessa on ollut mielenterveysomaisena ja millaisia ajatuksia omaisilla on tulevaa kohti. Mistä olet huolissasi ja mikä luo luottamusta?

Keskustelutilaisuus järjestetään verkossa. Keskustelua varten tarvitset tietokoneen mikrofonilla tai älypuhelimen/tabletin. Voit osallistua keskusteluun nimettömänä, etunimelläsi tai nimimerkillä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi ohjeet sekä linkin, jolla pääset keskusteluun. Keskustelut käydään luottamuksellisesti, eikä tietoja keskusteluun osallistujista yksilöidä.

Poikkeusajan dialogit toteutetaan hyödyntäen ERÄTAUKO keskustelu -menetelmää. Erätauko on Sitran kehittämä keskustelumenetelmä, jota voi käyttää erilaisissa ryhmissä ja organisaatioissa. FinFami valittiin mukaan Erätauko-mentorointiin vuonna 2018 ja neljästä FinFami-yhdistyksestä sekä keskusliitosta löytyy Erätauko-osaajia. Keskustelun ohjaa ERÄTAUKO-kouluttaja, fasilitaattori, keskusliiton asiantuntija Vaula Ollonen.

Kokonaisuutta koordinoivat DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö ja Valtiovarainministeriö. Dialogeista koostetaan kaikkien käyttöön laaja tilannekuva, jonka valtiovarainministeriö välittää valtion ja kuntien hallinnolle.

Ilmoittaudu mukaan keskusteluun viim. 25.10.21

Lisätiedot ja yhteydenotot

Jaana Savolainen
Jaana Savolainen

Asiantuntija, vapaaehtoistoiminta

Pin It on Pinterest