Valitse sivu

Moni odottaa kesälomaa, mutta toisille se voi olla kuormittavaa aikaa. Minkälaisia mielenterveysomaisille suunnattuja materiaaleja ja toimintaa on kesällä tarjolla? 

Mielenterveyden sairaudet koskettavat jossain elämän vaiheessa suoraan noin puolta suomalaisista. Välillisesti ne koskettavat jokaista. Mielenterveysomaisena oleminen on hyvin yleistä. Kun huoli läheisen mielenterveydestä kuormittaa, tukea on tarjolla sairastuneen läheisille myös kesäaikaan.

FinFami-yhdistykset ovat mielenterveysomaisten voimaantumisen ja kohtaamisen paikkoja. Yhdistysten tarjoamaa omaisneuvontaa ja muuta kesän toimintaa voit tiedustella FinFami-yhdistyksistä. Yhdistykset ovat tuottaneet mielenterveysomaisten tueksi myös monia sähköisiä materiaaleja, joita löydät verkosta.

FinFamin mielenterveysomaisille ja ammattilaisille suunnatut verkkoluennot ovat katsottavissa koko kesän. Luentotallenteita on tehty yli 44 kappaletta useista eri aiheista.

Mahdollisuuksia -palvelu on mielenterveysomaisten tavoitettavissa asuinpaikasta ja kellonajasta riippumatta. Palveluun on koottu myös mielenterveysomaisille suunnattu hyvinvointiosio, josta voi ammentaa ideoita omiin hyvinvointihetkiin. Mahdollisuuksia -palveluun pääset tutustumaan täällä ja hyvinvointitarjotinta voit katsoa täällä.

Etsitkö lomalukemista? Tutustu FinFamin Labyrintti-jäsenlehteen. Lehdessä käsitellään mielenterveysomaisia koskettavia teemoja. Labyrintin näköislehden arkisto löytyy FinFamin verkkosivuilta, jossa on tällä hetkellä luettavissa noin 25 lehteä. Lehdessä julkaistuja artikkeleita voit lukea myös yksittäin FinFamin verkkosivulta.

Haluatko lukea mielenterveysomaisten hyvinvointiin liittyvää kirjallisuutta? Tutustu FinFami-yhdistysten tuottamiin oppaisiin. Oppaat ovat pääsääntöisesti ladattavia pdf-tiedostoja, mutta osa niistä on saatavilla myös verkkoversioina. Joitakin oppaita on tilattavissa myös painettuna. Pääsääntöisesti verkossa nähtävät oppaat ovat maksuttomia.

FinFamin aikaisemmin julkaisemia kesään ja lomaan liittyviä materiaaleja voit halutessasi hyödyntää kesän aikana. Esimerkiksi FinFamin kesän 2020 artikkelissa ”Ihana, rentouttava kesä” (7.7.2020) listataan mm. vinkkejä lomanviettoon ja annetaan käytännön neuvoja lomalle jäämiseen ja rentoutumiseen. Artikkeliin on linkitetty myös kokemusasiantuntijoiden ja vertaisryhmänohjaajien tekemät korona-ajan hyvinvointivinkit omaisille, joita voi hyvin soveltaa myös kesäaikaan.

Tutustu myös finfamilaatu.fi -sivuston blogikirjoitukseen, jonka teemana on ”Miten palata loman jäljiltä arkeen?” 

Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille! 

Lisätiedot ja yhteydenotot

Jaana Humalto
Jaana Humalto

Asiantuntija, järjestö- ja henkilöstöasiat

p. 050-4642739
[email protected]

Pin It on Pinterest